Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Bălan: Voi încerca să asigur continuitatea negocierilor în formatele "5+2" şi "1+1"

7 sep. 2017,, 16:41   Politică
2228 0

Viceprim-ministrul Gheorghe Bălan a promis că va depune eforturi pentru a menţine funcţionale platformele de dialog existente şi va interacţiona activ cu partenerii relevanţi pentru a asigura continuitatea negocierilor în formatele "5+2", "1+1", dar şi în grupurile de lucru sectoriale.

Surse din cadrul Biroului Politici de Reintegrare au relatat că declaraţia a fost făcută la întrevederea cu reprezentantul special al preşedinţiei în exerciţiu a Austriei în OSCE, Wolf Dietrich Heim, care a sosit ieri la Chişinău într-o vizită de trei zile. La întrevedere a participat şi şeful Misiunii OSCE în Moldova, Michael Scanlan, precum şi de alţi experţi OSCE.

Vicepremierul Gheorghe Bălan a remarcat că negocierile sînt necesare pentru a identifica soluţii viabile la toate problemele ce figurează în cele trei coşuri ale agendei procesului de negocieri.

Oficialii au făcut un schimb de opinii pe marginea evoluţiilor înregistrate în procesul de negocieri pentru reglementarea transnistreană şi în soluţionarea celor mai stringente probleme cu care se confruntă populaţia de pe ambele maluri ale Nistrului.

Reprezentantul politic al RM a menţionat necesitatea eliminării obstacolelor artificiale din calea liberei circulaţii a persoanelor, bunurilor şi serviciilor între cele două maluri, inclusiv a asigurării condiţiilor necesare pentru buna funcţionare a şcolilor moldoveneşti cu predare în baza grafiei latine din regiunea transnistreană, deblocării accesului fermierilor din raionul Dubăsari la terenurile agricole, deschiderii podului peste rîul Nistru dintre localităţile Gura Bîcului şi Bîcioc.

Gheorghe Bălan a reiterat importanţa avansării graduale în procesul de negocieri cu asumarea unor angajamente comune şi identificarea unor soluţii comprehensive la problemele actuale de pe agenda negocierilor.



0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?