X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Mărfuri de contrabandă reținute de vameși (FOTO/VIDEO)

7 sep. 2017,, 15:19   Societate
3030 0

Vameșii au deconspirat și anihilat o schemă de contrabandă cu mărfuri de larg consum introduse clandestin în țară prin regiunea transnistreană, cu ocolirea posturilor vamale interne de control, notează NOI.md.

Conform informațiilor deținute, bunurile erau procurate de la piața ”KM 7” din or. Odessa, fiind ulterior repartizate mai multor proprietari de unități comerciale din capitală.

Activitatea infracțională a grupării a fost documentată timp de aproximativ o lună de zile, perioadă în care au fost acumulate suficiente materiale probatorii privind caracterul ilicit al operațiunilor desfășurate, precum și informații cu privire la locul depozitării și păstrării bunurilor de contrabandă.

În acest caz sînt cercetați doi locuitori ai raionului Hîncești, reținuți în flagrant în momentul repartizării loturilor de contrabandă.


Reținerea a avut loc în după-amiaza zilei de ieri, 6 septembrie, într-un depozit închiriat de suspecți, unde au fost depistate mai multe loturi de articole vestimentare și de încălțăminte, în asortiment, a căror valoare se estimează la aproximativ un milion de lei.

Suspecții au fost reținuți pe un termen de 72 de ore, în privința acestora fiind inițiat un dosar penal, ei riscînd detenție pe 10 ani.

Cercetările sînt continuate în vederea identificării tuturor figuranților implicați în schema de contrabandă documentată.

Conducerea urmăririi penale este exercitată de Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?