Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3995

Relații comercial-economice extinse, între Moldova și Carolina de Nord

7 sep. 2017,, 14:11   Economie
3065 4

Statul american Carolina de Nord este interesat în extinderea relațiilor comercial-economice între Republica Moldova și SUA, în special, în intensificarea cooperării economice bilaterale între Carolina de Nord și Moldova pe calea extinderii exportului și a posibilităților businessului.

Anunțul a fost făcut de către asistentul pentru cooperarea dintre Moldova și statul Carolina de Nord al Oficiului Secretarului de Stat al Carolinei de Nord Lora Sinigur în cadrul unei întrevederi cu șefa Direcției generale cooperare economică internațională a Ministerului Economiei și Infrastructurii, Mihaela Gorban, relatează NOI.md.

Potrivit unui comunicat al Ministerului Economiei și Infrastructurii, întrevederea s-a axat pe chestiunile privind extinderea relațiilor comercial-economice între Moldova și Carolina de Nord, precum și alte subiecte de interes comun.

Mihaela Gorban și reprezentanții Ministerului Economiei și Infrastructurii au oferit o informație amplă cu privire la climatul investițional și regimurile comerciale ale Republicii Moldova, precum și principalele priorități ale Strategiei naționale de atragere a investițiilor şi promovare a exporturilor pentru anii 2016-2020. De asemenea, a fost prezentat potențialul în domeniul tehnologiilor informaționale, precum și oportunitățile oferite de parcurile IT din țară.

Lora Sinigur a reiterat interesul statului Carolina de Nord în extinderea relațiilor comercial-economice dintre statele noastre și a menționat interesul pentru impulsionarea cooperării economice bilaterală între Carolina de Nord și Republica Moldova prin extinderea exportului și posibilităților pentru mediului de afaceri.


În acest context, părțile au stabilit oportunitatea participării bilaterale la business forumuri. Astfel, a fost coordonată participarea părților la forumul „Trade Winds. Forum and Trade Mission 2017”, care va avea loc la București în perioada 16-24 octombrie curent, și au fost stabilite un șir de întrevederi bilaterale cu partenerii de afaceri în cadrul acestui eveniment.

Totodată, partea moldavă a invitat delegația din Carolina de Nord să participe la Business Forumul IT ”Gov4ICT”, care va avea loc la Chișinău la 7 septembrie curent, precum și la forumul de afaceri Moldova Business Week, care va avea loc în perioada 3-6 octombrie 2017. Ambele forumuri constituie o oportunitate în vederea intensificării relațiilor comercial-economice și valorificării potențialului de atragere a investițiilor dintre Republica Moldova și Statului Carolina de Nord.

Cu scopul de a revigora dialogul bilateral dintre cele două părți, în viitorul apropriat se planifică mai multe vizite ale oficialităților din Carolina de Nord.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?