Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3995

Consilierii municipali nu au reușit să ajungă la un consens

7 sep. 2017,, 12:17   Capitala
2314 0

Ședința Consiliului municipal Chișinău convocată pentru astăzi la ora 10.00 a fost din nou amînată, informează NOI.md.

Chiar dacă majoritatea consilierilor s-au prezentat la ședință, din cauza disensiunilor pe marginea ordinii de zi, ședința a fost amînată. Consilierii socialiști au părăsit sala în semn de protest. Mărul discordiei au fost în special două proiecte de hotărîri: contractarea de către Apă-Canal Chișinău a unui grant de 11 milioane de euro pentru reconstrucția stației de epurare și repararea a încă trei străzi din centrul capitalei.

„Solicităm prezentarea informațiilor cu privire la cheltuirea tuturor surselor financiare împrumutate de Apă-Canal Chișinău, de la sursele BERD. În ce măsură va crește tariful pentru apă și canalizare în urma acestei investiții? Vom discuta după ce ne prezentați toată informația. Pînă atunci fracțiunea PSRM părăsește ședința. Ați furat pînă acum, nu vă permitem să faceți acest lucru în continuare, veți răspunde!”, a spus revoltat consilierul PSRM Ion Ceban.

Totodată, el a precizat că lucrările de reparație a bulevardului „Ștefan cel Mare” ridică mari semne de întrebare, însă nimeni nu răspunde pentru calitatea proastă a lucrărilor. Socialiștii au propus transferarea ședinței CMC pentru ziua de marți, 12 septembrie, pînă la clarificarea acestor probleme.

La rîndul său, directorul Apă-Canal Chișinău, Veronica Herța, a atenționat că fiecare zi de întîrziere a unei decizii din partea CMC în ceea ce privește contractarea creditului de 11 milioane de euro aduce pierderi de circa o mie de euro.


„Această chestiune a fost pe ordinea de zi a ședinței încă din data de 26 iulie, iar de atunci pînă acum a trecut peste o lună. Întrebarea este - pe seama cui vor fi puse aceste cheltuieli?”, a menționat Herța.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?