X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3994

Belarusul va implementa un proiect în domeniul creșterii animalelor

7 sep. 2017,, 13:20   Economie
2001 0

Republica Moldova și-a confirmat interesul de a elabora cu participarea Belarusului posibilele condiţii de realizare a proiectului pilot pentru crearea în ţară a unui complex zootehnic de lapte-marfă de integrare elevată, inclusiv livrarea de materiale biologice şi junci de rasă selectate în Belarus.

Partea moldovenească a declarat acest lucru în timpul vizitei ambasadorului Belarusului în Moldova, Serghei Ciciuk, la Institutul Ştiinţifico-Practic de Biotehnologii în Zootehnie şi Medicină Veterinară din Moldova, relatează NOI.md.

Potrivit comunicatului Ambasadei belaruse la Chişinău, Serghei Ciciuk a întreprins o vizită de lucru la institutul menționat la invitaţia viceministrului Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului al Moldovei Iurie Uşurelu.

În timpul familiarizării cu baza științifică și de producție a Institutului au fost examinate probleme actuale ale cooperării Belarusului şi Moldovei în domeniul zootehniei şi producţiei de lapte-marfă. A fost analizat mersul realizării acţiunilor protocolului Comisiei interguvernamentale pentru cooperare în domeniul agroindustrial.

S-a convenit asupra activizării interacţiunii în continuare pentru realizarea proiectelor mixte cu perspectivă în cadrul grupului bilateral de lucru pentru agricultură.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?