Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Dodon a suspendat decizia Guvernului și a dispus CONTROALE la primă oră

7 sep. 2017,, 10:47   Politică
5407 7

Președintele Igor Dodon a semnat un ordin privind efectuarea unui control la unitățile militare din Batalionul 22 de Menţinere a Păcii şi Brigada 1 „Moldova”.

Reacția vine după ce Ministerul Apărării a ales să plece la exercițiul militar din Ucraina, chiar daca Igor Dodon a suspendat decizia Guvernului privind participarea militarilor la exercițiu, anunță NOI.md.

În acest context, șeful statului a sugerat că controalele sînt necesare pentru a investiga situația minuțios prezența sau absența militarilor și a lua deciziile ce se impun, în conformitate cu legislația în vigoare, inclusiv retrogradarea responsabililor în gradele militare.

„Noaptea, poate chiar și după miezul nopții, au publicat în Monitorul oficial Hotărîrea de Guvern, ilegală, cu privire la participarea reprezentanților efectivului Armatei Naționale la exercițiile militare din Ucraina. S-au obișnuit să ia decizii noaptea”, a menționat Dodon. Reiterăm că deplasarea militarilor moldoveni în aceste circumstanțe este contrară prevederilor constituționale, dar și a altor legi ale Republicii Moldova. Hotărîrea de Guvern a fost suspendată prin decret de către președintele Republicii Moldova, imediat după publicare. „A trebuit s-o facem, cu regret, tot la miezul nopții, și rămîne în vigoare pînă la decizia definitivă a Curții Constituționale”, precizează purtătorul de cuvînt al președintelui, Ion Ceban.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?