Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

SUA acuză un fost ministru turc de încălcarea sancțiunilor contra Iranului

7 sep. 2017,, 20:00   Externe
2175 0

Procurorii americani i-au pus sub acuzare pe un fost ministru turc și pe fostul manager general al unei bănci de stat turce pentru conspirație în vederea evitării sancțiunilor SUA contra Iranului, transmite Reuters.

Această punere sub acuzare extinde cazul care îl vizează pe omul de afaceri turco-iranian Reza Zarrab, specializat în tranzacții cu aur, cu privire la evitarea sancțiunilor, caz care a alimentat tensiunile între Washington și Ankara.

Noile acuzații se referă la fostul ministru al economiei turc Zafer Caglayan și pe fostul manager general al Halkbank, Suleyman Aslan, precum și la alte două persoane.

Acești sînt acuzați de 'conspirație pentru a folosi sistemul financiar din SUA în vederea realizării de tranzacții de sute de milioane de dolari' în numele guvernului de la Teheran și al altor entități iraniene, care au fost interzise de sancțiunile SUA.

De asemenea, ei sînt acuzați că au mințit autoritățile americane în legătură cu tranzacțiile, recurgînd la spălări de bani și fraudarea mai multor instituții financiare prin ascunderea adevăratei naturi a tranzacțiilor respective.


Zarrab a fost arestat în martie 2016, iar în martie acest an un director-general adjunct al Halkbank a fost pus sub acuzare în același caz.

După arestarea lui Suleyman Aslan, Halkbank a anunțat că operațiunile și tranzacțiile sale respectă pe deplin normele turce și internaționale.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?