X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4000

Dodon spune nu altor două proiecte de lege (DOC)

7 sep. 2017,, 10:10   Politică
5649 6

Președintele a decis să remită spre reexaminare Parlamentului două proiecte de lege privind împuternicirile Autonomiei Găgăuze, informează NOI.md.

Igor Dodon afirmă că, după examinarea proiectelor, a ajuns la concluzia că acestea nu corespund propunerilor elaborate de grupul de lucru al Parlamentului, Adunării Populare a Găgăuziei şi reprezentanţilor societăţii civile.

„După discuţia cu başcanul Irina Vlah şi alţi reprezentanţi ai administraţiei Găgăuziei, dar şi în baza concluziilor făcute în urma întrevederii extinse cu reprezentanţii Adunării Populare a Găgăuziei, din 25 iulie, curent, am decis să returnez Parlamentului proiectele de lege menționate”, a explicat Dodon.

Demnitarul s-a arătat convins că este de datoria tuturor să mențină pacea şi unitatea societăţii noastre, iar inițiativele votate de Parlament nu sînt în măsură să asigure acest deziderat.

„Legea cu privire la statutul juridic special al Găgăuziei, din 23 decembrie, 1994, a reprezentat un compromis necesar pentru excluderea escaladării conflictului existent la acel moment. Trebuie să facem tot posibilul pentru ca legea din 1994 să funcționeze în deplină măsură, iar toate modificările sau completările să fie făcute în spiritul acestei legi. Voi insista ca legile privind Găgăuzia să fie adoptate în redacția propusă de grupul de lucru al Parlamentului, Adunării Populare a Găgăuziei şi reprezentanţilor societăţii civile”, a adăugat el.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?