X 
Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Mita o să-i coste scump

7 sep. 2017,, 11:42   Societate
2091 0

Un inspector operativ al Brigăzii cu Destinație specială "Fulger"al IGP, împreună cu un civil, neangajat în cîmpul muncii, vor compărea în faţa magistraţilor sub acuzaţia de trafic de influenţă.

Procuratura Anticorupţie a finalizat urmărirea penală şi a trimis dosarul de învinuire a celor doi în judecată.

Inculpaţii au fost reţinuţi acum o lună de procurorii anticorupţie şi ofiţerii CNA, după ce doi soți au reclamat acţiunile ilicite ale acestora.

În cursul acţiunilor de urmărire penală s-a constat că, sergentul de poliţie, acționînd în complicitate cu o altă persoană, au pretins și primit de la denunţători 1200 de euro, susţinînd că pot influența anumiţi angajați ai Secției Înregistrare a Transportului şi Calificarea Conducătorilor Auto din Chișinău să evalueze pozitiv cunoștințele practice ale soţilor pentru eliberarea permiselor de conducere de categoria „B".

În cadrul urmăririi penale poliţistul nu și-a recunoscut vina, în timp ce complicele său a încheiat cu procurorul acord de recunoaștere a vinovăției.


În prezent, angajatul BPDS „Fulger” este cercetat în stare de arest preventiv, iar complicele acestuia – în arest la domiciliu.

Pentru cele incriminate, norma penală prevede închisoarea de la 2 la 6 ani sau amendă în mărime de pînă la 4000 unități convenționale - echivalentul sumei de 200 000 de lei.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?