X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Chirtoacă se "spală pe mîini”: Nu este vina Primăriei că străzile sînt inundate

1 iul. 2013,, 14:45   Societate
6447 7
Foto: yupi.md
Primarul de Chișinău, Dorin Chirtoacă, a precizat că primăria municipiului nu se face vinovată de inundarea mai multor străzi din capitală în urma ploii abundente de ieri, 30 iunie. Declarația a fost făcută de edil astăzi, în cadrul ședinței operative a serviciilor municipale, în contextul unor acuzații parvenite prin intermediul presei din partea mai multor șoferi, relatează NOI.md.

Dorin Chirtoacă a explicat că inundațiile în urma ploilor sînt condiționate de faptul că rețeaua de canalizare pluvială este de tip sovietic. ”Mai intens a plouat în sectoarele Ciocana, Rîșcani și Buiucani, acolo unde avem încă rețea de tip sovietic. Aceasta a fost construită și proiectată pentru dimensiuni mult mai mici ale orașului. În prezent orașul s-a extins și rețeaua nu are cum să absoarbă toată cantitatea de apă, mai ales în cazul unor fenomene ale naturii care depășesc limita unor ploi obișnuite”, a precizat Dorin Chirtoacă.

Edilul a solicitat structurilor de resort să efectueze o evaluare a situației la acest capitol pe întreg municipiul. ”În principiu, s-a făcut față situației. Rog să fie făcută o evaluare integrală pe fiecare element în parte pentru a putea interveni pe viitor, cu toate că este vorba de investiții foarte mari. De altfel, ceea ce a fost pe strada Ion Creangă este mai mult decît o ploaie torențială”, a subliniat Dorin Chirtoacă.

În aceste condiții, primarul le-a sugerat șoferilor care l-au numit prost să facă diferența între ploi care creează anumite probleme și precipitații care au elemente componente ale unei situații excepționale. ”Nu este corectă acreditarea ideii că și în situația asta Primăria ar suporta vreo vină. Am văzut că mi-au transmis salutări acolo unii șoferi, făcîndu-mă prost ș.a.m.d. Eu vreau să le comunic acelor deștepți că în fața naturii nu există om care să dirijeze aceste fenomene. Prea deștepți ne-am făcut noi de la o vreme cu toții”, a spus Dorin Chirtoacă.

Din cauza ploii abundente de ieri, 30 iunie, în Chișinău s-au format blocaje pe străzile Albișoara, Calea Ieșilor, Tudor Vladimirescu, Uzinelor, Meșterul Manole și Bucovina.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?