Moldova și România "combat corupția"

Moldova și România "combat corupția"

Guvernul a aprobat o decizie privind inițierea negocierilor asupra acordului între executivele de la Chișinău și București, în vederea consolidării relațiilor de cooperare în domeniul prevenirii și combaterii corupției și faptelor conexe acestui fenomen.

Părțile își propun să intensifice schimbul de experți în vederea valorificării celor mai bune practici de luptă împotriva corupției, schimbului de date operative necesare pentru depistarea cazurilor de corupție.

De asemenea, urmează să fie sporit numărul echipelor  comune de investigații, atrase organisme europene și internaționale pentru sprijinirea activităților de combatere a corupției.

În prezent Republica Moldova și România cooperează în acest domeniu în baza Acordului trilateral dintre guvernele Republicii Moldova, României și Ucrainei privind colaborarea în lupta cu criminalitatea, semnat la Kiev la 6 iulie 1999.

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Comentarii Adăugați un comentariu3 comentari

Guvernanţi Al corupţiei lanţ 7 sep. 08:30

A aloca bani pentru lupta împotriva corupţiei e cam acelaşi lucru cu alocarea de băutură pentru combaterea alcoolismului.

Denis 6 sep. 19:34

DNA-ul la romani e destul de puternic. Practic cei de la conducere ce au intarit DNA-ul si au patimit cel mai mult din partea lor. Daca vom prelua experienta lor, vom avea de castigat.

miroslav 6 sep. 18:27

putem crede ca DNA a trecut Prutul?

Mai multe

Adăugaţi Comentarii

captcha

tu ești reporter

Fiți coautorul nostru! Dacă aveți o știre interesantă împărtășiți-ne-o și nouă!


captcha

Întrebarea zilei Toate

load