Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3994

Evacuarea crengilor din Capitală, pe ultima sută de metri

6 sep. 2017,, 15:41   Capitala
2781 0

La sfîrșitul lunii iulie, consilierii municipali au aprobat un proiect de hotărîre prin care preturile de sector urmau să lichideze depozitele temporare de resturi vegetale pînă pe 1 septembrie.

La data de 5 septembrie, crengi neevacuate mai rămîneau la depozitele temporare organizate pe Stadionul Republican din strada Tighina și pe stadionul Liceului Teoretic „Nicolae Iorga”.

Vicepretorul sectorului Botanica, Boris Prepelița, a declarat pentru IPN că ramurile care au mai rămas depozitate pe stadionul Liceului Teoretic „Nicolae Iorga” urmează să fie evacuate în două zile. Depozitele temporare de pe stadionul gimnaziului internat nr. 2 din strada Grenoble, de pe teritoriul Complexului memorial „Cimitirul Eroilor” din bulevardul Decebal și din strada Aeroport au fost lichidate. Crengile au fost tocate și luate de către agenți economi. Persoanele fizice nu au manifestat interes.

Gavril Cupcea, șef de secției în cadrul Preturii sectorului Centru, a menționat că de pe terenul din strada Ialoveni crengile la fel au fost evacuate. Situația e mai dificilă în cazul depozitului temporar organizat pe Stadionul Republican din strada Tighina. Evacuarea crengilor urmează să se încheie pe parcursul acestei săptămîni.

Pînă acum s-au efectuat 130 de rute, a cîte 30 de tone. La un moment dat tractorul s-a defectat, iar timp de cîteva zile nu au putut fi efectuate lucrări.


O problemă a fost și tocătorul care a ars în urma incendiului produs pe teritoriul stadionului. Ramurile sînt duse în cariera din strada Pruncul, unde sînt prelucrate. La pretură, în total au fost înregistrate patru cereri de la persoane fizice care au intenționau să ia crengi, însă una din ele s-a răzgîndit.

Potrivit pretorului sectorului Rîșcani, Nicolae Balaur, crengile depozitate în strada Doina au fost evacuate.

Șeful Asociației „Spații Verzi”, Eliferii Haruța, a declarat că licitația de procurare a unui nou tocător urmează să aibă loc pe 22 septembrie.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?