X 
Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Sistemul financiar-bancar intră sub lupa Guvernului

6 sep. 2017,, 10:40   Politică
2988 2

Băncile sau societățile financiare non-bancare, întreprinderile de asigurare și societățile de investiții care fac parte din conglomerate financiare vor fi supravegheate suplimentar, notează NOI.md.

Un proiect de lege în acest sens a fost aprobat de Cabinetului de miniștri. Documentul vine să armonizeze legislația națională cu cea comunitară, fortificînd protecţia drepturilor deponenţilor, asiguraţilor şi investitorilor. Proiectul a fost elaborat în urma evoluţiilor pe pieţele internaţionale care au determinat apariţia unor grupuri financiare prestatoare de servicii şi produse aferente diferitor sectoare financiare, denumite conglomerate.

În particular, proiectul de lege stabilește criteriile de identificare a unui conglomerat financiar și aspectele ce trebuie urmărite la nivelul acestuia, cum ar fi nivelul capitalului, concentrarea riscurilor, tranzacţiile în interiorul grupului, sistemele de control intern şi procedurile de gestionare a riscurilor, reputația și competența conducerii grupurilor financiare.

De asemenea, sînt prevăzute condițiile pentru desemnarea autorităţii responsabile de exercitarea supravegherii suplimentare (coordonatorul), atribuţiile acestuia, cooperarea şi schimbul de informaţii între autorităţile competente.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?