X 
Transnistria stiri: 1380
Eurovision stiri: 499
Preşedintele stiri: 3988

Proiectele de dezvoltare a infrastructurii în Găgăuzia au succes

6 sep. 2017,, 10:30   Societate
2050 0

În Găgăuzia sînt realizate cu succes proiectele de dezvoltare a infrastructurii și Guvernul Moldovei va continua să susțină proiecte noi în acest domeniu.

Acest lucru a fost menționat în cadrul unei vizite a prim-ministrului Pavel Filip în regiune, relatează NOI.md.

Împreună cu bașcanul UTA Găgăuzia, Irina Vlah, el a participat la inaugurarea drumului Avdarma-Ferapontievca.

Prim-ministrul i-a felicitat pe localnici cu acest prilej, mulțumindu-le tuturor celor care au contribuit la realizarea proiectului, acesta fiind unul dintre obiectivele stipulate în Planul de acțiuni pentru dezvoltarea social-economică a UTA Găgăuzia pe anii 2016-2019.

Șeful Guvernului a menționat că acest progres ar putea servi drept model pentru alte localități: „Tot ce facem noi se măsoară doar în modul cum vă simţiţi dumneavoastră. Atunci cînd oamenii vor trăi în bunăstare, vom şti că Guvernul şi-a realizat toate obiectivele propuse”.


Lucrările pe tronsonul de drum cu lungimea de 5,2 km, construit în baza unor tehnologii moderne, au fost inițiate în noiembrie 2016. Valoarea totală a proiectului constituie aproximativ 30 de milioane de lei, mijloacele financiare au fost alocate din Fondul rutier al Fondul Național de Dezvoltare Regională.

Încă un obiect vizitat de premier a fost Spitalul Raional Comrat. Blocul chirurgical al acestui spital a fost dat în exploatare în luna mai a anului curent. Prim-ministrul a discutat cu medicii și pacienții, menționînd condițiile moderne de muncă și tratament în secțiile recent renovate.

În afară de aceasta, Pavel Filip a vizitat șantierul de construcții al noului spital din regiune. Proiectul este finanțat de Guvernul Turciei, prin intermediul Agenției Turce pentru Cooperare și Coordonare. În acest context premierul a exprimat interesul țării noastre pentru folosirea ulterioară a practicii avansate și a experienței Turciei, menționînd că modernizarea instituțiilor medicale corespunde aspirațiilor strategice ale Guvernului care a propus să se implementeze reforme esențiale în domeniul sănătății.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?