X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Cebotari comentează cazul Braguța

6 sep. 2017,, 08:51   Societate
4120 2

„Cumulul de factori al acestui caz este unul critic și a arătat multe probleme care există pe un lanț a unui proces, neregularități care trebuie atent apreciate pentru a interveni prompt, astfel încît în viitor să nu se mai producă anumite lucruri”.

Declarația a fost făcută de către ministrul Justiției, Vladimir Cebotari, în cadrul emisiunii „Important” de la TVC 21 cu privire la decesul lui Andrei Braguța.

Totodată, acesta a precizat că, deși Andrei Braguța ar fi fost bătut în izolatorul de detenție preventivă a Comisariatului de Poliție al sectorului Ciocana, care nu este în subordinea Ministerului Justiției, instituția la conducerea căreia se află se implică activ întru elucidarea circumstanțelor.

Vladimir Cebotari a mai dat de înțeles că, în acest context, a cerut suspendarea din funcție pe parcursul anchetei a cinci angajați ai Departamentului Instituțiilor Penitenciare (DIP): Penitenciarului 13 Chișinău - șef adjunct al Serviciului medical, 2 ofițeri de serviciu și Penitenciarului 16 Pruncul - șef adjunct al Penitenciarului, specialist medic – psihiatru.

„Odată ce există semne de întrebare, am solicitat suspendarea. Vreau să primesc răspuns la toate întrebările”, a conchis acesta.


Realitatea.md amintește că, săptămîna aceasta, Procuratura Generală a anunțat că a fost deschisă o cauză penală pentru tortură în cadrul căreia au fost reținute cinci persoane, printre care colaboratori ai poliției și deținuți.

Totodată, se examinează separat acțiunile judecătorului și procurorului în urma cărora Braguța a fost plasat în arest preventiv, dar și ale angajaților DIP și ale celor din instituțiile medicale.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?