X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Exodul de studenți din RM. Subiect de bază discutat la USM (FOTO)

6 sep. 2017,, 08:40   Societate
2786 0

Schimb de opinii între conducerea USM și Președinția RM pentru consolidarea învățămîntului superior.

Recent a avut loc o întrevedere constructivă între Otilia Dandara, prof.univ., dr hab., prorector pentru activitate didactică a USM, și Corneliu Popovici, consilierul Președintelui Republicii Moldova pe probleme de educație. Discuția s-a axat pe trei subiecte de bază:

1. Admiterea în instituțiile de învățământ superior în anul 2017 și disputa dintre Consiliul rectorilor, USM și Ministerul Educației, Culturii și Cercetării. Președinția a luat act de sesizarea transmisă de Consiliul rectorilor și a inițiat o discuție cu părțile implicate pentru identificarea soluțiilor de depășire a situației create.

2. Consilierul prezidențial a solicitat opinia USM privind inițiativele lansate de președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, privind modificarea cadrului normativ în domeniul educației, în special, perfecționarea sistemului de susținere a examenelor de încheiere a studiilor liceale prin introducerea bacalaureatului diferențiat, precum și modificarea și completarea cadrului normativ la capitolul învățămînt superior (metodologii și principii de accreditare, aplicarea în practică a principiului autonomiei financiare, perfecționarea sistemului de admitere în învățămîntul superior).

3. Identificarea soluțiilor privind diminuarea exodului de studenți din țară și formularea propunerilor privind eficientizarea ajutorului oferit de statele străine pentru instruirea cetățenilor Republicii Moldova prin sporirea numărului de burse de mobilitate academică.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?