X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Osetia de Sud acuză Moldova de "izolare artificială a Transnistriei"

5 sep. 2017,, 18:40   Politică
3124 3

Ministerul de Externe al Osetiei de Sud a calificat interdicţia de intrare a delegaţiei sale pe teritoriul Moldovei, pe 31 august.

Drept "o continuare a politicii Chişinăului de izolare internaţională artificială a Transnistriei". Delegaţia urma să ajungă la Tiraspol pentru a participa la festivităţile consacrate celei de-a 27-a aniversări a formării autoproclamatei RMN.

Într-o declaraţie a MAE al Osetiei de Sud se menţionează că astfel de acţiuni ale autorităţilor moldovene sînt "inacceptabile, deoarece delegaţia nu a încălcat nici normele dreptului internaţional, nici legislaţia Moldovei".

"Se creează impresia că dezvoltarea planificată a relaţiilor bilaterale dintre Osetia de Sud şi RMN este un factor enervant pentru conducerea Moldovei. Astfel de încercări stîngace de a limita activitatea politică a Transnistriei nu vor împiedica în niciun fel dezvoltarea extinderii relaţiilor multilaterale şi consolidarea relaţiilor de prietenie şi parteneriat dintre Osetia de Sud şi Transnistria, precum şi cu alte ţări", se arată în document.

Autorii susţin că, "prin deciziile sale politice, Chişinăul oficial riscă să perturbe apropierea poziţiilor şi dialogul extrem de important al liderilor părţilor, care, fără îndoială, vor prejudicia şi procesul de reglementare transnistreano-moldovenească".

Ei sînt convinşi că "nicio presiune din partea autorităţilor Moldovei nu-i va împiedica pe cetăţenii RMN să sărbătorească un eveniment important de stat care a devenit o sărbătoare cu adevărat naţională".


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?