Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Reprezentantul special al OSCE va vizita Chişinăul şi Tiraspolul

5 sep. 2017,, 15:10   Politică
1791 0

Reprezentantul special al preşedintelui în exerciţiu al OSCE din partea Austriei pentru procesul de reglementare transnistreană, Wolf Dietrich Heim, va sosi miercuri în Moldova într-o vizită de trei zile.


Surse din cadrul Misiunii OSCE în Moldova au relatat că la Chişinău diplomatul va avea întrevederi cu ministrul Afacerilor Externe şi Integrării Europene, Andrei Galbur, şi cu viceprim-ministrul pentru Reintegrare şi reprezentantul politic din partea RM în procesul de negocieri, Gheorghe Bălan.

De asemenea, ambasadorul Heim va avea o întrevedere cu ambasadorii acreditaţi ai Federaţiei Ruse şi Ucrainei (mediatori), precum şi ai Uniunii Europene şi SUA (observatori), ca parte a eforturilor coordonate ale partenerilor internaţionali în formatul "5+2" pentru a sprijini părţile în avansarea procesului în conformitate cu Declaraţia Consiliului Ministerial al OSCE, adoptată la Hamburg în decembrie 2016.

În cadrul vizitei, Wolf Dietrich Heim va merge la Tiraspol, unde se va întîlni cu ministrul Afacerilor Externe al autoproclamatei RMN, reprezentantul politic din partea Transnistriei la negocieri, Vitali Ignatiev.

Vineri, 8 septembrie, diplomatul va desfăşura la Chişinău un briefing de presă pe marginea rezultatelor vizitei.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?