X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4000

CSM a decis eliberarea din funcție a unui judecător

5 sep. 2017,, 12:21   Societate
2669 0

Astăzi, Consiliul Superior al Magistraturii l-a eliberat din funcție pe magistratul Serghei Ciobanu. Acesta a fost declarat incompatibil cu funcția de judecător.

Anterior, CSM a înaintat candidatura lui Serghei Ciobanu pentru numire în funcția de judecător la Judecătoria Chișinău. Igor Dodon a respins această cerere. Respectiv, magistratul a venit cu o cerere privind propunerea repetată pentru numire în funcția solicitată.

Serghei Ciobanu a acces în sistemul judecătoresc în iunie 1991, cînd a fost numit magistrat la Judecătoria Tiraspol. Doi ani mai tîrziu era numit judecător la Tribunalul militar Chișinău. În 2012 a fost numit președinte al Judecătoriei Militare pentru un termen de patru ani, iar în iulie 2016 a fost desemnat președinte interimar al instanței militare, care la 1 aprilie curent și-a sistat activitatea, odată cu reorganizarea sistemului judecătoresc.

În februarie 2017, ZdG a scris că, în septembrie 2016, Serghei Ciobanu, pe atunci judecător la Judecătoria Militară, a revizuit o sentinţă pe numele colonelului Ivan Grosu, emisă cu 16 ani în urmă, şi a hotărît încetarea procesului penal în privinţa acestuia. Cererea în judecată este depusă de procurori militari, colegi cu fiul colonelului cu acelaşi nume, Ivan Grosu, fost procuror militar. În 2000, Ivan Grosu fusese condamnat, apoi amnistiat, dar obligat să achite 1,17 milioane de lei, pagube stabilite în dosar, banii fiind decontaţi, lunar, din pensie.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?