X 
Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Au fost descoperite trei planete asemănătoare Pămîntului

11 sep. 2017,, 02:00   Ştiinţă şi IT
3164 1

Cercetători din Geneva au descoperit cel mai apropiat sistem multi-planetar care orbitează în jurul unei stele pitice.

Deşi planetele nu conţin mediul necesar pentru dezvoltarea şi susţinerea vieţii reprezintă o descoperire importantă pentru studierea lumilor extraterestre.

Cele trei planete (b, c şi d) au fost descoperite orbitînd în jurul stelei roşii pitice denumită YZ Ceti, informează IFL Science. Steaua este localizată la 12 ani lumină depărtare de Pămînt, iar planetele din jurul său au o masă asemănătoare planetei noastre.

Descoperirea a fost realizată de către Nicola Astudillo-Defru din cadrul Universităţii din Geneva. Descoperirea a fost realizată prin intermediul instrumentului High Accuracy Radial velocity Planet Searcher, deţinut de European Southern Observatory’s (ESO) din Chile. Conform observaţiilor, fiecare planetă are o rază de 1,5 ori mai mică decît cea a Pămîntului. În cadrul studiului, echipa a sugerat că a patra planetă are o masă de 0,47, orbita completă fiind realizată în 1,04 zile. Aceste date sugerînd că ar putea fi cea mai mică exoplanetă descoperită pînă în prezent. Din nefericire, niciuna dintre planete nu orbitează în zona locuibilă a stelei, unde temperaturile ar putea fi favorabile existenţei apei.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?