Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Specialiștii au elaborat un ghid pentru educația copiilor

5 sep. 2017,, 13:11   Societate
1559 0

Dacă nu eşti informat pare destul de greu să fii părinte.

De aceea, specialiștii de la CNSP care au decis să le vină în ajutor tinerelor familii şi au lansat un ghid care include reguli de bază în creşterea unui copil. Îndrumarul poate fi găsit şi pe site-ul oficial al instituției.

Din broşură, părinţii pot afla cum să se descurce în diferite situaţii, ce au de făcut atunci cînd micuţii se îmbolnăvesc, dar şi despre alimentaţia corectă a copiilor. Ghidul le poate fi de mare ajutor și celor care își pregătesc picii de grădiniță şi conţine indicii în alegerea potrivită a instituţiei preşcolare. Pentru ca broşura să fie cît mai utilă, la crearea acesteia au luat parte şi părinţi. La ei au ajuns primele o sută de exemplare tipărite, iar cei de la Centrul de Sănătate Publică promit să le organizeze traininguri.

"Părinții activi din Grupul Părinților Solidari, dar și alți părinți, din toate cinci sectoare ale municipiului Chișinău vor fi instruiți. Pentru ca ei apoi să poată, în rîndul părinților care sînt, să ducă această informație", a comunicat medicul șef, CSP din Chişinău, Luminița Suveică.

Și responsabilii de la Direcția Educație sînt gata să-i ajute pe părinții nemulțumiți de situația din grădinițe.


"Din păcate, într-adevăr, la noi sînt foarte multe instituții care necesită a fi formați ei, în primul rînd, cum să lucreze cu părinții. Asta ne va oferi ajutorul să începem poate ulterior cursuri cu educatorii, în primul rînd, pentru ca ei să poată comunica cît mai eficient", a menţionat şeful Direcției Generale Educaţie, Chișinău, Alexandru Fleaș.

Mamele spun că pînă acum se bazau mai mult pe sfaturile prietenelor atunci cînd nu ştiau ce să facă. Ele se bucură că vor găsi sfaturile specialiştilor în acest ghid.

"De regulă, mă informez pe Internet, de la prietene, de la cei care au experienţă".

"Mereu este nevoie de ajutor, mai ales la primul copil, cînd ești neștiutor și ești mereu în panică cînd ceva se întîmplă".

"Dacă era o problemă de sănătate, la medicul de familie sau la medicul pediatru la care ne adresăm, dacă este o chestie de educație, desigur că mai căutăm, ne informăm și pe internet, și la cunoscuți".

Centrul de Sănătate Publică din Chișinău urmează să tipărească în jur de zece mii de exemplare care vor ajunge în grădinițe, spitale și instituțiile sociale din Capitală. Costul unei broșure este de 30 de lei, așa că CSP contează pe ajutorul autorităților locale și al părinților.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?