X 
Transnistria stiri: 1380
Eurovision stiri: 500
Preşedintele stiri: 3989

Reuniune de urgență a Consiliului de Securitate al ONU

5 sep. 2017,, 00:00   Externe
1938 0

Consiliul de Securitate al ONU s-a reunit luni, în sesiune de urgenţă, pentru a discuta despre cel mai recent test nuclear nord-coreean şi pentru a evoca posibilitatea unei noi runde de sancţiuni internaţionale vizînd Phenianul, relatează AFP, citată de News.ro.

Subsecretarul general pentru afaceri politice al ONU, Jeffrey Feltman, a descris testul drept o „provocare periculoasă”, cu acţiune profund destabilizatoare pentru regiune şi pentru comunitatea internaţională. În consecinţă, el a cerut un răspuns amplu.

La rîndul său, ambasadrul SUA la ONU, Nikki Haley, a declarat că este timpul ca ON să impună „cele mai dure măsuri posibil” regimului comunist, pentru că „destul este destul”. Ea mai atras atenţia că Phenianul „cerşeşte războiul”.

Coreea de Nord a anunţat duminică faptul că a testat cu succes o bombă cu hidrogen, după care a făcut obiectul unui val de condamnări din partea comunităţiii internaţionale.

La o zi după cel mai puternic test nuclear al regimului nord-coreean, reprezentanţii puterii de la Seul au anunţat că poartă discuţii cu Washingtonul pentru a desfăşura portavioane şi bombardiere strategice în Peninsula Coreea.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?