X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3995

Socialiştii vor sesiza organele de drept

4 sep. 2017,, 18:00   Politică
2538 1

Reprezentanţii Partidului Socialiştilor vor sesiza organele de drept în legătură cu numeroasele încălcări în efectuarea lucrărilor de reabilitare a drumurilor din capitală.


Luni, după şedinţa Primăriei Chişinău, consilierul municipal al fracţiunii socialiştilor Alexandr Odinţov a declarat într-un briefing de presă că "reprezentanţii fracţiunii primesc zilnic numeroase plîngeri din partea mediului de afaceri referitoare la situaţia deplorabilă din oraş în diferite domenii ale activităţii economice".

"Am primit o plîngere din partea companiei de construcţii Dromas Cons referitoare la încălcările comise în lucrările de reabilitare a străzii Alecu Russo şi bulevardului Ştefan cel Mare. Reprezentanţii firmei susţin că în lucrările efectuate de compania română Delta şi compania moldovenească Nouconst sînt folosite materiale necalitative, inclusiv pietriş de la cariera Soroca, care nu corespunde standardelor de calitate", a menţionat socialistul.

Potrivit lui, Dromas Cons a cîştigat la începutul anului licitaţia pentru a livra beton pentru lucrările de pe Ştefan cel Mare, dar întreprinderea de stat Exdrupo continuă să cumpere materiale de la alte companii, în special de la Nouconst.

„Mai mult chiar, compania Delta se află în strînsă legătură cu primarul Dorin Chirtoacă, care, potrivit informaţiilor neoficiale, a primit un imobil de elită la Bucureşti drept recompensă pentru cîştigarea licitaţiei", a spus Odinţov.

El a menţionat că "lucrările de reabilitare a drumurilor în Chişinău sînt efectuate necalitativ în mod intenţionat" şi drept dovadă a prezentat un material video în care, pe adresa Ştefan cel Mare 192, sub pavajul de pe trotuar, în loc de nisip şi prundiş, a fost pus pămînt.

Potrivit socialistului, partidul va sesiza organele de drept ca să fie efectuată o investigaţie minuţioasă a tuturor schemelor de corupţie legate de drumuri, iar persoanele vinovate să fie trase la răspundere.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?