X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Examinarea extrădării judecătorului ucrainean, amînată

4 sep. 2017,, 16:00   Societate
1759 0

Deși încă în luna mai urma să fie luată o decizie privind extrădarea judecătorului ucrainean Nikolai Chaus, prins cu o mită în valoare de 150 000 de dolari în Ucraina, însă reținut la Chișinău pentru trecerea ilegală a frontierei de stat, astăzi a fost amînată o nouă ședință de judecată în acest sens.

„S-a amînat ședința din cauză că încă nu avem un răspuns de la Președinție în acest dosar”, a declarat avocatul Iulian Balan.

Contactat telefonic de Realitatea.md, consilierul prezidențial Maxim Lebedinschi a explicat că judecătorul ucrainean a depus o cerere privind acordarea azilului politic, aceasta urmînd să fie examinată în luna septembrie în cadrul Comisiei pentru problemele cetăţeniei şi acordării de azil politic.

Actualmente, Nikolai Chaus se află în arest la domiciliu într-un apartament cu chirie, după ce instanța moldovenească a eliberat o decizie pe data de 25 aprilie.

Judecătorul este învinuit că ar fi primit o mită generoasă pentru a lua o decizie în favoare unei persoane acuzate de vînzarea drogurilor. Acesta a ascuns banii în borcane pe care le-a îngropat în grădina din fața casei. Chiar dacă a fost prins în flagrant delict, magistratul nu a putut fi arestat pentru că Rada Supremă a Ucrainei nu a permis acest lucru. Ulterior, el a fost anunțat în căutare internațională și reținut în Moldova.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?