Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

Activistul „Partidului Nostru” va sta în arest încă 30 de zile

4 sep. 2017,, 14:50   Politică
2467 3

Judecătoria Chişinău, sediul Rîşcani, a prelungit cu 30 de zile mandatul de arest pe numele omului de afaceri şi activistului „Partidului Nostru" Felix Grincu.


Avocatul Ivan Cerga consideră că dosarul penal pe numele suspectului este unul ilegal, deoarece a fost pornit cu încălcarea legislaţiei în vigoare.

"Dreptul de a reîncepe urmărirea penală aparţine în exclusivitate judecătorului de instrucţie şi nicidecum procurorului. Însă în dosarul activistului PN anume aşa şi s-a întîmplat. Timp de 11 luni apărarea insistă consecvent pe această poziţie", a spus avocatul, subliniind că "dosarul împotriva activistului partidului de opoziţie este dirijat din umbră".

El a solicitat ca Grincu să fie pus sub control judiciar, însă judecătorul "iarăşi a dat dovadă de loialitate faţă de partea acuzării, susţinînd poziţia ilegală a procurorilor.

Felix Grincu a fost reţinut pe 17 noiembrie 2016 în cadrul unui dosar penal mai vechi, care anterior a fost clasat de trei ori prin deciziile magistraţilor de la judecătoriile Centru, Rîşcani, iar în 2013 – şi prin decizia Curţii Supreme de Justiţie, care l-a recunoscut pe Grincu drept nevinovat.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?