X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4000

Mesaj de felicitare al Prim-ministrului cu ocazia Zilei Armatei Naţionale

3 sep. 2017,, 13:59   Politică
2674 0

Armata Naţională împlineşte astăzi 26 de ani de la fondare. Cu acest prilej, în ţară vor fi organizate mai multe festivităţi.

Prim-ministrul Pavel Filip a transmis un mesaj de felicitare militarilor ai Armatei Naţionale.

Stimaţi militari,

angajaţi ai Armatei Naţionale,

stimaţi veterani,

Astăzi, când marcăm 26 de ani de la crearea Armatei Naţionale, ţin să vă mulţumesc pentru credinţa, devotamentul şi serviciul ireproşabil de care daţi dovadă. Armata Naţională este o expresie a legăturilor strânse între generaţii şi este o continuitate a tradiţiilor strămoşilor noştri de a servi cu cinste, onoare şi demnitate Patria. Această zi este şi una de recunoştinţă pentru militari din partea poporului nostru pentru simţul datoriei, profesionalismul şi abnegaţia de care daţi dovadă fiind alături de cetăţenii noştri, apărând pacea şi liniştea, luptând cu consecinţele calamităţilor naturale.


Aflată în proces de transformare, Armata Naţională urmează să devină una de tip european, mai profesionistă, mai organizată şi disciplinată, să-şi sporească capacităţile de participare la eforturile internaţionale de menţinere a păcii, să pună în aplicare pe larg instrumentele de control civil şi democratic asupra sectorului de securitate naţională. Vă asigur de întreaga susţinere a Guvernului în realizarea acestor obiective.

Vă mulţumesc încă o dată pentru prestaţia excelentă pe care aţi demonstrat-o în cadrul misiunilor cu mandat internaţional, astfel statul nostru devenind un partener de încredere, un garant al stabilităţii şi securităţii în regiune. Am ferma convingere că înaltul simţ al datoriei, curajul şi bărbăţia militarilor vor permite şi în continuare asigurarea securităţii militare a ţării şi îndeplinirea angajamentelor internaţionale.

Vă transmit sincere urări de sănătate şi prosperare, de bunăstare şi fericire familiilor Dumneavoastră şi succese în serviciul militar pentru binele poporului nostru.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?