Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

BREAKING NEWS: Cutremur puternic în Coreea de Nord în urma unui test cu bombă

3 sep. 2017,, 10:30   Externe
4438 0

Cutremur puternic în Coreea de Nord în urma unui test cu bombă cu hidrogen. Este vorba despre un seism cu magnitudinea de 6,3 pe scara Richter.

Potrivit experților chinezi, seismul a fost provocat, având loc la o adâncime mică de numai 10 kilometri, intensificând astfel temerile că regimul de la Phenian a desfăşurat un nou test nuclear, informează BBC News. Pe de altă parte, CNN anunţă, citând televiziunea de stat coreeană, că Phenian-ul a confirmat testul bombei de hidrogen. Este cel de-al şaselea test nuclear efectuat de regimul Kim Jong Un.
UPDATE: Japonia și Coreea de Sud au confirmat că Phenianul a efectuat duminică al șaselea său test nuclear, relatează agențiile de presă Reuters, AFP și dpa.

Liderul nord-coreean, Kim Jong-Un, a inspectat o bombă cu hidrogen care poate fi instalată pe noua rachetă balistică intercontinentală de care dispune Coreea de Nord, a afirmat duminică agenția oficială de presă KCNA, relatează AFP. Ulterior, două cutremure de suprafață au avut loc ulterior în peninsulă.

Potrivit KCNA, Kim Jong-Un a declarat că "toate componentele bombei H au fost 100% fabricate în țară". Dispozitivul este "o bombă termonucleară cu o putere foarte mare, fabricată prin eforturile și cu tehnologia noastră", a spus el, citat de KCNA

Mai mulți analiști străini și-au exprimat în ultimele luni îndoiala în privința capacității Coreii de Nord de a fabrica o bombă H (bombă cu hidrogen sau termonucleară) și a o miniaturiza suficient pentru a fi instalată pe o rachetă, scrie agerpres.ro.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?