Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Rusia transmite o notă de protest către Statele Unite

2 sep. 2017,, 22:02   Externe
4150 1

Ministerul de Externe al Rusiei a convocat un diplomat al Statelor Unite din Moscova pentru a-i înmîna o notă de protest în privinţa planului SUA de a efectua inspecţii la o clădire a misiunii diplomatice ruseşti din Washington, ce urmează să fie închisă, relatează Reuters.

Ministerul rus de Externe a emis sîmbătă un comunicat în care a precizat că l-a convocat pe Anthony F. Godfrey, adjunct al şefului Ambasadei SUA din Moscova, pentru a-i da nota de protest.

Rusia catalogează planificatele ”inspecţii ilegale” ale clădirii ce aparţinea misiunii diplomatice ruseşti drept o ”acţiune agresivă fără precedent”. Ministerul rus de Externe a adăugat că această inspecţie ar putea fi folosită de serviciile de informaţii americane pentru ”provocări antiruse”.

Acest act vine în contextul în care Administraţia Donald Trump a cerut, joi după-amiază, Rusiei să îşi închidă consulatul din San Francisco şi alte două anexe ca reacţie la activităţi ruse "neautorizate". Astfel, ar urma să fie închise două imobile ale misiunilor comerciale ruseşti, aflate în Washington şi New York.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?