X 
Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

Un nou record mondial pentru cel mai mare castel de nisip (VIDEO)

2 sep. 2017,, 18:30   Externe
4083 0

A fost necesară mobilizarea unor artiști din 19 țări, care au muncit timp de 23 de zile folosind 3.500 de tone de nisip, dar și-au primit răsplata: orașul german Duisburg a devenit noul deținător al recordului mondial pentru cel mai mare castel de nisip construit vreodată, relatează sîmbătă DPA.

Cu o înălțime de 16,679 metri, creația colosală din Landschaftspark a depășit cu aproape doi metri castelul de nisip deținător al titlului din India, care a avut "numai" 14,84 metri.

Reproducînd construcții celebre din lume precum Turnul înclinat din Pisa și catedrala Sagrada Familia din Barcelona, castelul de nisip a primit vineri certificarea unui reprezentant al Guinness World Records. Alte situri reper incluse în lucrarea de artă sînt replici ale Marelui Sfinx din Gizeh, podul Rialto din Veneția și mormîntul lui Elvis Presley, notează Reuters.

Anunțul că recordul a fost depășit — la a doua încercare a orașului Duisburg, după una eșuată anul trecut — a fost urmat de urale la ceremonia în care organizatorilor le-a fost înmînat certificatul oficial care atestă deținerea recordului, în prezența primarului local.

Echipa internațională de artiști care a eșuat în tentativa de a depăși recordul mondial anul trecut a decis să folosească un nisip diferit. "Nu s-a prăbușit pentru că calitatea nisipului a fost mai bună decît la tentativele anterioare, vremea a fost bună și planificarea foarte bună", a declarat ucraineanca Eugenia Kolot pentru Reuters.

Cei doritori pot vedea sculptura din nisip cea mai înaltă din lume pînă la 24 septembrie.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?