Noi posibilități de studiere a limbii de stat pentru copiii moldovenilor din Rusia

Noi posibilități de studiere a limbii de stat pentru copiii moldovenilor din Rusia

În Federația Rusă a fost deschis Centrul de studiere a limbii de stat pentru copiii din diaspora Republicii Moldova, pe lîngă Organizația nonguvernamentală „Правозащитник”.

Potrivit Biroului Relații cu Diaspora, prima lecție, cu genericul „Salut”, a avut loc pe 20 august, iar de Ziua Independenței Republicii Moldova, 27 august, a avut loc cea de-a doua lecție – „Eu și prietenii mei”, la care au participat mai mulți copiii ai conaționalilor noștri, dornici de a studia limba vorbită de către părinții lor.

 Pe parcursul lunii septembrie vor urma alte două lecții: „La grădiniță” – 3 septembrie și „Vai, ce multe jucării!” – 10 septembrie. Pentru participare la aceste lecții sînt înscriși cca 50 de copii cu vîrsta cuprinsă între 5 și 15 ani. Lecțiile vor fi predate de către doi profesori, copiii fiind împărțiți în grupuri.

Prezentarea oficială a Centrului de studiere a limbii de stat pentru copiii din diaspora Republicii Moldova aflați pe teritoriul Federației Ruse, conform preconizărilor, urmează să aibă loc în perioada 8-15 septembrie 2017 în incinta Ambasadei Republicii Moldova în Federația Rusă.

Ați găsit eroarea în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Comentarii Adăugați un comentariu2 comentari

иванушка-просто Иванушка Дурачек!!!! 2 sep. 14:54

Этим все сказано!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!

просто Иванушка 1 sep. 21:40

Отлично, через некоторое время будем в рашке требовать независимость и румынский второй государственый. Ну а что, русскоязычные же в Молдове требують.

Mai multe

Adăugaţi Comentarii

captcha

tu ești reporter

Fiți coautorul nostru! Dacă aveți o știre interesantă împărtășiți-ne-o și nouă!


captcha

Întrebarea zilei Toate

load