Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3995

Marea Britanie vrea un „acord imposibil" şi nu înţelege piaţa unică

1 sep. 2017,, 20:30   Externe
2150 0

Marea Britanie vrea un acord „imposibil" în care să păstreze beneficiile de membru al UE.

În ciuda ieşirii din blocul comunitar, a transmis negociatorul-şef al UE pentru Brexit. Michel Barnier a spus că Regatul Unit pare că nu ia în considerare cu „suficientă profunzime" consecinţele părăsirii UE şi că se pare că britanicii au o anume „nostalgie" în negocierea poziţiei sale în cadrul înţelegerii care va fi semnată pentru Brexit.

„Nu am înregistrat progrese decisive pe niciun subiect de importanţă majoră", a declarat Barnier în faţa reporterilor, cu toate că secretarul pentru Brexit, David Davis, a adoptat un ton mai pozitiv spunînd că „această săptămînă foarte stresantă de negocieri a adus evoluţii concrete".

„Marea Britanie vrea să recapete controlul, vrea să seteze propriile standarde şi reguli, dar şi ca acestea să fie recunoscute automat în UE, asta scrie în documentele aduse de partea britanică. Aceste cerinţe sînt pur şi simplu imposibil de îndeplinit, nu poţi fi în afara pieţei unice şi să-i setezi ordinea legală", a spus Michel Barnier în conferinţa de presă organizată pentru a marca finalul ultimei runde de negocieri.

Acesta a reiterat şi că urmările, atît pentru cetăţeni, cît şi pentru consumatori şi pentru mediul de afaceri vor fi unele importante: „Poate că nu toate aspectele au fost dezbătute în suficientă profunzime în Regat, dar acum este momentul să explice tot ce implică ieşirea din Uniunea Europeană şi părăsirea pieţei unice şi care sînt consecinţele ieşirii de pe piaţa unică.


Atunci cînd am citit unele dintre documentele înmînate de Davis în numele guvernului britanic, în unele dintre propuneri am văzut un soi de nostalgie în forma specifică a unor solicitări, în sensul că-şi doresc păstrarea unor beneficii ale UE şi ale pieţei unice fără să fie parte din acestea. Aşa cum am mai spus, Brexit înseamnă Brexit, dacă asta implică părăsirea pieţei unice, vor exista consecinţe", a mai spus acesta.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?