Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4000

Lavrov: Cei care cer retragerea trupelor ruse își doresc război

1 sep. 2017,, 13:32   Externe
5944 16

Moscova consideră că cei care au sugerat Moldovei ideea privind retragerea trupelor de pacificatori ruși din Transnistria își doresc război în regiune, a declarat ministrul de externe al Federației Ruse, Serghei Lavrov.

Anterior reprezentantul permanent pe lîngă ONU Victor Moraru a expediat pe adresa Secretariatului Organizației o scrisoare în care scrie că țara mizează pe abordarea, în cadrul celei de-a 72-a sesiuni a Adunării Generale a ONU, a chestiunii privind retragerea din țară a militarilor străini.

„Nu cred că războiul poate fi prezis. Nimeni nu-și dorește acest lucru, cu excepția celor care a dirijat cu mîna reprezentanților guvernului moldovean atunci cînd ei au scris nota privind necesitatea retragerii militarilor noștri din Transnistria. Cei care au sugerat acest lucru guvernului moldovean își doresc declanșarea unui război între noi și Ucraina, între noi și Moldova”, a spus Lavrov în cadrul unor discuții cu studenții Institutului de Stat pentru Relații Internaționale al Ministerului Afacerilor Externe al Federației Ruse MGIMO.

Potrivit lui Lavrov, „este vorba despre intenția de a opri Rusia”.

Șeful diplomației ruse a reamintit că militarii ruși se află în Transnistria în baza acordurilor încheiate imediat după ce faza fierbinte a conflictului de la începutul anilor 90 a fost aplanată datorită armatei ruse.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?