Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3995

Sîntem în pericol? De pămînt se apropie un asteroid imens

1 sep. 2017,, 01:02   Externe
2419 0

Cel mai mare asteroid identificat de NASA va ajunge cel mai aproape de Pămînt pe 1 septembrie. NASA a avertizat că asteroidul se îndreaptă spre noi și va ajunge la începutul lunii septembrie în punctul cel mai apropiat de Pămînt, scrie Daily Express.

Asteroidul a fost numit „Florența” și are o lungime de aproximativ 4,4 kilometri unul dintre cele mai mari pe care agenția spațială le-a detectat vreodată și cel mai mare care se apropie atît de mult ede Pămînt fără să-l lovească.

Florența se va apropia de Pămînt la maxim va zbura la o distanță relativ sigură de 7 milioane de kilometri depărtare – în jur de 18 ori distanța dintre Pămînt și Lună – dar suficient de aproape pentru a fi clasificat drept „obiect apropiat de Pămînt”.

Paul Chodas, directorul Centrului NASA pentru Studiul Obiectelor Apropiate (CNEOS) a declarat: „În timp ce numeroși asteroizi au trecut mai aproape decît va ajunge Florența pe 1 septembrie, toți au fost considerabil mai mici. Florența este cel mai mare asteroid care va trece de planeta noastră atît de aproape”.

Datorită dimensiunilor sale masive, specialiștii de la agenția spațiale consideră că este un candidat ideal pentru a testa noile tehnologii de observare a asteroidului. Folosind noile radare, NASA spune că poate capta detalii de pe suprafață asteroidului gigant.


În 19 aprilie, asteroidul „2014 JO25″, cu un diametru de peste un kilometru, a trecut foarte aproape de Pămînt. Potrivit astronomilor, acesta era cel mai mare asteroid din ultimii 400 de ani care s-a apropie de Terra tît de mult. Corpul ceresc a trecut la 1.766.400 de kilometri distanță de Pămînt.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?