X 
Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

În ce condiții ar putea fi soluționat conflictull transnitrean, opinie

31 aug. 2017,, 10:00   Politică
8615 21

Pînă cînd nu va fi numit un funcționar sau un politician cu credibilitate care își va asuma răspunderea și va coordona soluționarea conflictului transnistrean, nu va fi rezolvată problema de pe Nistru.

Declarații în acest sens au fost făcute în cadrul emisiunii „Glavnîi vopros” de la postul de televiziune NTV Moldova, transmite IPN.

„Avem nevoie de un om pe care regiunea transnistreană să-l accepte, o persoană care să nu fie percepută drept dușman. Avem nevoie de un om care să se ocupe de reintegrare, dar nu de luptă”, a spus Valeriu Ostalep, expert în securitate.

În opinia lui, actualul vicepremier pentru reintegrare, Gheorghe Bălan, nu se bucură de autoritate în funcția pe care o deține. „Nu avem o problemă mai mare în țară decît cea transnistreană”, a spus Valeriu Ostalep.

Politologul Vitalie Andrievschi a menționat în cadrul aceleiași emisiuni că prin decizia Parlamentului trebuie să fie creat un comitet special pentru reintegrarea Republicii Moldova, să fie împuternicit cu responsabilități care să examineze și să discute despre statutul regiunii transnistrene, să fie elaborată o foaie de parcurs a procesului de reintegrare.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?