X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

ONU denunță atacurile lui Trump asupra presei

31 aug. 2017,, 00:00   Externe
2408 1

Remarcile jignitoare ale președintelui american Donald Trump la adresa jurnaliștilor ar putea duce la incitare și încuraja atacarea anumitor comunități, a declarat miercuri Înaltul comisar al ONU pentru drepturile omului, Zeid Ra'ad al-Hussein, informează Reuters.

''Este cu adevărat uimitor cînd te gîndești că libertatea presei — nu numai o piatră de temelie a Constituției SUA, dar în mare măsură ceva apărat de Statele Unite de-a lungul anilor — este acum ea însăși ținta atacurilor din partea președintelui'', a subliniat Zeid Ra'ad al-Hussein într-o conferință de presă.

''Este genul de schimbare uluitoare. Și în cele din urmă succesiunea este una periculoasă'', a adăugat el.

Într-un discurs rostit la Phoenix (statul Arizona) în 22 august, Donald Trump a acuzat mass-media că a mințit în privința afirmațiilor sale despre evenimentele violente desfășurate la Charlottesville (statul Virginia) cu cîteva zile înainte. Criticat după ce a afirmat că ambele părți sînt vinovate pentru violențele de la Charlottesville, Trump a acuzat canalele de televiziune că au ignorat apelurile sale la unitate.

''Nu am spus 'vă iubesc pentru că sînteți negri sau 'vă iubesc pentru că sînteți albi'. Îi iubesc pe toți oamenii acestei țări'', a afirmat liderul de la Casa Albă.


El a criticat media pentru maniera în care a relatat despre evenimentele din Virginia. ''Aceștia chiar sînt oameni necinstiți. Ei sînt răi. Cred cu adevărat că lor nu le place țara noastră. Singurii oameni care le oferă o platformă acestor grupuri ale urii sînt cei din media'', a adăugat președintele american.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?