X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4001

Igor Dodon a oferit distincţii de stat unui grup de militari (FOTO)

30 aug. 2017,, 16:50   Politică
2826 1

Preşedintele Igor Dodon a oferit Ordinul "Credinţă Patriei" şi Medalia "Credinţă Patriei", precum şi Diplome unui grup de militari "pentru îndeplinirea ireproşabilă a datoriei de serviciu, contribuţie la asigurarea pregătirii unităţilor şi subunităţilor şi înalt profesionalism".


Ceremonia de conferire a distincţiilor a avut loc miercuri, deşi sărbătoarea profesională este marcată de militarii moldoveni pe 3 septembrie.

Dodon a scris pe pagina sa de facebook că "încrederea pe care o au cetăţenii Republicii Moldova în Armată demonstrează că aceasta este purtătoare de valori naţionale şi că populaţia preţuieşte standardele morale şi profesionalismul celor care sînt angajaţi atît în asigurarea apărării ţării, cît şi la executarea unor misiuni umanitare".

El a apreciat înalt buna organizare şi capacitatea de a reacţiona cu promptitudine de care a dat dovadă efectivul Armatei Naţionale acţionînd în sprijinul autorităţilor locale la lichidarea consecinţelor calamităţilor naturale din primăvara anului curent.

"De asemenea, apreciez devotamentul, curajul şi spiritul de sacrificiu ale militarilor care execută misiuni de dezamorsare şi nimicire a obiectelor explozive depistate pe teritoriul ţării şi de menţinere a păcii în regiunea transnistreană", a menţionat Dodon.

El este convins că, "prin efortul fiecărui militar, Armata Naţională va contribui şi pe viitor la întărirea statalităţii Republicii Moldova şi la educarea tinerilor în spiritul demnităţii patriotice".

Armata naţională a Moldovei a fost constituită la 3 septembrie 1991 prin decretul primul Preşedinte al RM, Mircea Snegur.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?