X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Vameșii ucraineni și cei moldoveni și-au dat întîlnire la frontieră

30 aug. 2017,, 15:00   Societate
2074 0

Polițiștii de frontieră și grănicerii ucraineni au realizat în punctul de trecere ”Tudora-Starokazacie” schimb de infractori dați în căutare internațională.

Din R. Moldova a fost extrădat un cetățean ucrainean, căutat pentru escrocherie, iar din Ucraina a fost predat un cetățean moldovean, dat în urmărire pentru organizarea migrației ilegale.

Conform informației Centrul Cooperare Poliţienească Internatională (CCPI) cetățeanul Ucrainei de 47 de ani a fost anunțat în căutare de către BNC Interpol Kiev, pentru implicarea acestuia în activități de escrocherie pe teritoriul țării sale. În baza informațiilor deținute, la sfîrșitul lunii iulie curent, bărbatul a fost reținut în momentul cînd a încercat să intre în R. Moldova, prin punctul de trecere Aeroportul Internaţional Chişinău. Pînă la luarea deciziei de extrădare, persoana vizată a fost plasată în penitenciarul nr. 13 din Chișinău. Judecătora Chişinău, sediul Buiucani, a emis decizia cu privire la extrădarea lui autorităţilor ucrainene.

Cetățeanul moldovean de 30 de ani, a fost anunțat în căutare internațională la solicitarea Poliției de Frontieră, pentru organizarea migrației ilegale. La sfîrșitul lunii mai a.c., tînărul a fost reținut pe teritoriul Ucrainei. Astfel, interlopul moldovean a fost extrădat Poliției de Frontieră pentru continuarea acțiunilor de urmărire penală, pornite încă din 2016 conform art. 3621 al.(3) CP al RM. În prezent, infractorul a fost plasat în izolatorul de detenție preventivă pentru elucidarea tuturor circumstanțelor infracționale.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?