Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

Krasnoselskii despre motivul conflictului transnistrean

30 aug. 2017,, 13:40   Politică
5253 13

Preşedintele autoproclamatei RMN, Vadim Krasnoselski, consideră că motivul conflictului transnistrean de la începutul anilor '90 este "confruntarea civilizaţiilor - a celei occidentale şi ruse".

Despre aceasta el a declarat în ajun, în cadrul unei conferinţe de presă, evidenţiind trei date însemnate în istoria regiunii: "225 de ani de la fondarea oraşului Tiraspol, 2015 ani de la intrarea Basarabiei în componenţa Imperiului Rus şi 25 de ani de la începutul misiunii ruse de menţinere a păcii pe Nistru".

"Toate aceste evenimente au aceeaşi temelie. Şi în nici un caz nu e vorba de un conflict interetnic sau între naţiuni, ci confruntarea lumii occidentale cu lumea rusă", a remarcat liderul de la Tiraspol, care consideră că "această confruntare multiseculară a răbufnit în urma frîngerii ideologiei sovietice".

"Anume atunci aripa naţională, sub sloganul naţionalismului titular, a ales vector românesc, iar poporul transnistrean a ales direcţia spre Rusia. Fiecare are drumul său. Eu nu sînt împotriva Occidentului. Cine se simte bine în Occident să trăiască în Occident. Mie mi-e bine să trăiesc cu Rusia şi cred că şi poporului transnistrean la fel", a spus el.

În acelaşi timp, Krasnoselski afirmă că "Transnistria este pregătită pentru orice evoluţie a situaţiei".

"Avem forţe armate, organe de drept. Este important şi faptul că avem o logistică scurtă de a strînge armata populară. E vorba de zeci de mii de oameni care sînt gata să apere statul nostru. De aceea, în calitate de preşedinte, de general şi de comandat suprem, recomand tuturor să nu ne încerce "curajul". Vă spun aceasta din postura mea de preşedinte, de comandant suprem şi de general. Nu va iei nimic bun din aceasta. Dimpotrivă, trebuie să căutăm un numitor comun pentru a soluţiona problemele economice, culturale şi cele umanitare. Nu trebuie să ne gîndim la război. La război nu există învingători: cel ce se pregăteşte de război nu trebuie să se aştepte la victorie, ci la înfrîngere", a spus el.

Krasnoselski a reiterat disponibilitatea "de a se întîlni cu orice oficial al Moldovei pentru a soluţiona problemele existente".

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?