X 
Transnistria stiri: 1379
Eurovision stiri: 499
Preşedintele stiri: 3987

Ministerul Finanțelor: despre achitarea depozitelor indexate de la BEM

30 aug. 2017,, 11:50   Economie
2455 0

Ministerul Finanțelor al Republicii Moldova a comunicat despre continuarea achitărilor sumelor indexate deponenților Băncii de Economii, transmite NOI.md.

Potrivit comunicatului ministerului de resort, deponenții BEM care au depus cereri pentru indexare pînă la sfîrşitul lunii aprilie curent, pot să-și ridice banii de la orice oficiu/agenţie a Î.S. ”Poşta Moldovei” la prezentarea actului de identitate. Moştenitorii trebuie să prezinte, de asemenea, suplimentar și certificatul de deces, şi copia certificatului de moştenitor, autentificate notarial.

Responsabili de la Ministerul Finanțelor menționează că toți deponenţii BEM născuţi pînă în anul 1991 inclusiv, care nu au depus pînă în prezent cererile pentru indexarea depozitelor, pot face acest lucru la orice oficiu/agenţie a Î.S. „Poşta Moldovei”.

În acest an, potrivit hotărîrii Guvernului, sumele indexate aferente primei etape le sînt achitate deponenţilor născuţi pînă în anul 1991 inclusiv, iar deponenţilor născuţi pînă în anul 1936 inclusiv, sumele indexate aferente etapei a doua.

În legea bugetului de stat pentru anul curent pentru depunătorii Băncii de Economii s]nt prevăzuți 40 milioane de lei pentru plata sumelor indexate ale depozitelor. La prima etapă, indexarea depozitelor populației se face în proporție de 1 rublă la 1 leu pentru prima mie de ruble, pentru toate conturile. A doua etapă a indexării depozitelor prevede achitarea a 2,5 ruble per 1 leu pentru conturile cu soldul de circa 1 mie de ruble pentru un deponent.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?