Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4000

Dodon nu acceptă numirea unui membru de partid la Ministerul Apărării

30 aug. 2017,, 11:40   Politică
3558 8

Igor Dodon susține că nu cunoaște ce candidat au identificat democrații pentru funcția de ministrul al Apărării. Declarația a fost făcută de șeful statului astăzi în urma ceremoniei militare dedicată aniversării a 26-a de la formarea Armatei Naționale, comunică Noi.md.

Demnitarul a precizat că va respinge orice candidat afiliat la politic pentru funcția de ministru al Apărării. Potrivit lui, în fruntea instituției trebuie să vină un profesionist din rîndurile Armatei Naționale.

„Nu am discutat cu guvernul acest subiect. Am auzit recent că ei s-au determinat și au făcut din nou această declarație din oficiul PD. Este o greșeală cînd se încearcă să se politizeze în interese de partid o instituție sau alta, cu atît mai mult cînd vorbim despre Ministerul Apărării, trebuie să fie în primul rînd profesioniști. De aceea, dacă se va merge pe formula să se înainteze din nou membri de partid care sînt devotați liderului, cauzelor partidului, eu o să fac uz de dreptul meu constituțional pentru a nu numi în funcție această persoană. Eu voi insista pentru a numi în funcție un profesionist”, a explicat astăzi Dodon.

În contextul marcării a 26 de ani de la formarea Armatei Naționale, șeful statului a vorbit despre problemele cu care se confruntă militarii din țara noastră. El a declarat că susținerea financiară din partea statului pentru acest sector este insuficientă.

„Vom veni cu o propunere la aprobarea bugetului pentru 2018, pentru a susține mai mult armata. Motivarea militarilor este foarte joasă, dar avem nevoie de militari pregătiți pentru diferite situații: nu vorbim despre faptul că vrem cu cineva să luptăm. Trebuie să vedem care sînt necesitățile primordiale ce trebuie îndeplinite”, a declarat Igor Dodon.


Ieri, fruntașii PDM au anunțat că a fost deja identificat un candidat bun pentru funcția de ministru al Apărării, iar în zilele următoare premierul îl va propune șefului statului spre a fi numit. Conform legii, preşedintele ţării poate refuza o singura dată candidatul propus de către premier pentru funcţia de ministru.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?