Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4000

La Chișinău s-au desfășurat două turnee internaționale la tenis

30 aug. 2017,, 11:21   Sport
2619 1

La Chișinău s-au desfășurat două turnee internaționale tradiționale la tenis: Babalat Cup la categoriile de vîrstă de pînă la 14 ani (U-14) și de pînă la 18 ani (U-18)

Primul s-a desfășurat pentru a patra oară, iar cel de-al doilea – pentru a treia oară. Acestea sînt incluse în turneele oficiale ale competițiilor internaționale. U-14 – e turneu de categoria a treia, U-18 – de a cincea. Au fost determinați campionii la jocul simplu și dublu.

Competițiile s-au desfășurat sub egida Federației de Tenis din Moldova. Terenurile pentru desfășurarea turneelor au fost oferite de Școala Sportivă Republicană Specializată de Tenis. Antrenorii, participanții la concurs, părinții lor au asigurat achitarea cheltuielilor pentru călătorie, cazare și mese din cont propriu.

Așa cum ne-a explicat unul dintre organizatorii turneului, vicepreședintele Federației de Tenis din Moldova, Valeriu Helbet, la turneul U-14 au participat circa 50 de jucători de tenis din 13 țări. În al doilea turneu, pentru titlul de campioni s-au luptat aproximativ 100 de jucători de tenis din 15 țări. A cincea parte din numărul total al participanților la turneu i-au constituit jucătorii de tenis moldoveni.

Cel mai bine dintre ei a evoluat chișinăuianul Bogdan Boclinca. Împreună cu ucraineanul, Veaceslav Belinschi el a devenit cîștigător al turneului de dublu U-14. La simplu în această categorie de vîrstă a excelat, de asemenea, Belinschi. La fete cea mai puternică a fost Maria Bianca Andrei din România. Și la dublu, împreună cu românca Ioana Darius Macoș, ea a fost, de asemenea, cea mai bună.


La turneul U-18 Cezar Crudu (România) a devenit cel mai bun atît la simplu cît și la dublu (cu românul Radu Florin Macovei). La fete au cîștigat Elizaveta Achimenco (Ucraina) și compatrioatele ei Maria Berghen și Ana Novicov.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?