Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3999

Chiril Lucinschi rămîne în arest la domiciliu

29 aug. 2017,, 17:32   Politică
3171 3

Curtea de Apel a respins solicitarea avocaților fostului deputat Chiril Lucinschi și a decis ca acesta să rămînă în continuare în arest la domiciliu. Decizia a fost luată acum cîteva minute.

Avocații spun că nu există motive pentru care Chiril Lucinschi să se afle în arest la domiciliu. "Suntem foarte dezamăgiți în privința măsurii dispuse în privința lui Chiril Lucinschi", a declarat avocatul.

„Este un proces așa cum este și toată lumea cred că înțelege eu să mă strădui să fac tot posibilul pentru ca să scot la lumină tot adevărul. Repet eu nu mă simt vinovat”, a declarat fostul deputat.

Chiril Lucinschi este învinuit de spălare de bani în proporții deosebit de mari. Procurorii spun că este vorba despre două epizoade de spălare de bani: unul de 440.000 de dolari și altul de 5.000.000 de lei. Potrivit materialelor procesului penal, fostul deputat, fiind gestionarul şi beneficiarul efectiv al companiilor Toast Delux SRL şi IPA International Project Agency, avînd scopul dobîndirii mijloacelor băneşti, sustrase prin fraudă din sistemul bancar al RM, împreună cu persoane interpuse, ar fi comis spălare de bani în următoarele circumstanţe:

În perioada 2012-2014, mai multe companii off-shore, în temeiul unor contracte fictive de prestare a serviciilor de consultanţă, au transferat companiei nerezidente IPA International Project Agency, cu conturi deschise în Liechtenstein 440 000 de dolari. Analizînd traseul banilor, s-a constatat că aceştia provin din creditele neperformante, sustrase în perioada 2012-2014 de la BEM, Unibank şi Banca Socială prin intermediul unor off-shoruri.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?