X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3994

Rusia poate deveni prima țară în care va apărea un tren supersonic

30 aug. 2017,, 01:00   Externe
2223 0

Potrivit directorului Companiei Josh Geigel, alte țări sînt mai progresiste decît SUA în ceea ce privește normele de reglementare și emiterea licențelor.

Președintele Departamentului tehnologic al Companiei californiene Hyperloop One Josh Geigel nu exclude faptul că Rusia ar putea fi prima țară în care va apărea trenul supersonic elaborat de această Companie. El a exprimat această opinie într-un interviu cu TASS.

Geigel a subliniat că garniturile de acest tip ar putea apărea mai întîi într-un alt stat decît SUA, inclusiv, eventual, în Rusia. Răspunzînd la întrebarea, în care țară, în opinia sa, acest sistem de transport va începe să funcționeze mai întîi, el a spus: „Aș fi foarte surprins dacă Statele Unite ar fi primii”. În opinia sa, „multe alte țări sînt mai progresiste în ceea ce privește normele de reglementare și emiterea licențelor”.

Potrivit lui Geigel, „există șanse destul de bune” ca Rusia să devină prima țară în care va apărea Hyperloop. În special, el a menționat că nu a auzit despre nici o sancțiune a SUA care ar putea împiedica realizarea acestui proiect pe teritoriul Federației Ruse. Specialistul a subliniat că în prezent Compania negociază posibilitatea creării trenurilor supersonice în Emiratele Arabe Unite, Finlanda și Olanda. Potrivit lui, Hyperloop One preconizează să înceapă construcția în 2021, dar deocamdată nu știe exact unde.

Geigel a comunicat că pînă în prezent Compania a reușit să atragă investiții de aproximativ 160 de milioane de dolari. „Presupunem că vom avea nevoie de încă cîteva sute de milioane pentru a ajunge la nivelul, la care noi vom putea începe producția”, a spus specialistul.


În Rusia, în calitate de proiect pilot este examinată construirea unei linii Hyperloop de-a lungul rutei Hunchun (China) - portul Zarubino cu o lungime de 65 km. În luna ianuarie a anului curent Ministerul Transporturilor al Federației Ruse a anunțat crearea unui grup de lucru pentru dezvoltarea tehnologiei Hyperloop în sectorul de transport al țării.

Proiectul trenului Hyperloop a fost propus în 2012 de către omul de afaceri american, inventatorul și investitorul Ilon Musk. Ideea este că capsulele cu pasageri sau mărfuri se vor deplasa în conductele de deasupra suprafeței pămîntului în condiții de aer extrem de rarefiat, cu un interval de timp mic și o viteză de pînă la 1220 km / h. Totodată, capsula nu va atinge pereții conductei din cauza efectului unei perne de aer. Realizarea proiectului a fost preluată de către Compania, numită ulterior Hyperloop One.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?