Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3995

Biblioteca Națională pentru Copii „Ion Creangă” a fost renovată

29 aug. 2017,, 15:02   Capitala
5319 0

Biblioteca Națională pentru Copii „Ion Creangă” din Chișinău și-a reinaugurat astăzi, 29 august, spațiile de lectură din sediul central după finalizarea proiectului de reconstrucție și renovare.

Lucrările au durat opt ani, timp în care biblioteca nu a încetat să activeze, transmite IPN.

Biblioteca s-a „schimbat la față”, s-au făcut lucrări de consolidare a pereților, au fost schimbate geamurile, s-a construit o mansardă cu noi spații pentru utilizatori. De asemenea au fost deschisă o sală pentru evenimente și o sală de lectură pentru studenți, a fost procurat mobilier nou. La fel, mai multe edituri au completat fondul de carte a bibliotecii cu peste o mie de exemplare, inclusiv cu operele lui Creangă traduse în rusă și engleză.

Prezentă la evenimentul de reinaugurare, ministrul educației, culturii și cercetării, Monica Babuc, a spus că acest proiect este o investiție serioasă pentru un edificiu de cultură. Mă bucur că Parlamentul a aprobat noua lege a bibliotecilor și eu sper că va însemna un pas serios înainte în transformarea acestor instituții și în răspunsurile pe care le dau ele în fața timpului. Rolul nostru, al oamenilor de cultură, este să aducem copiii mai aproape de carte, să aducem cartea mai aproape de copii”, a menționat Monica Babuc.

Directorul general al bibliotecii, Claudia Balaban, a spus că cel mai îmbucurător este faptul că, dacă astăzi copilul a venit singur la bibliotecă, mîine va veni cu părinții, cu bunica, cu prietenii, ca să le arate cît de frumoasă e acum biblioteca. „Se zice că există criza lecturii, eu nu aș spune că există criza lecturii, dar există criza cărților de valoare. Acum copiii, nepoții voștri au un lăcaș unde pot să citească și să se relaxeze”, a remarcat Claudia Balaban

Pentru renovarea Bibliotecii Naționale pentru Copii „Ion Creangă” au fost alocați 12,5 milioane de lei din bugetul de stat. La aceste finanțări s-au adăugat și sponsori.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?