Dodon îi amenință pe Candu și Filip cu revizuirea componenței CSS

Dodon îi amenință pe Candu și Filip cu revizuirea componenței CSS

Președintele Igor Dodon califică drept stranie decizia guvernării de a boicota ședința de astăzi a Consiliului Suprem de Securitate, informează Noi.md.

Oficialul le-a reproșat lui Andrian Candu și Pavel Filip lipsa de curaj, întrucît în cadrul ședinței  de astăzi urma a fi argumentată decizia de a-l declara pe Dmitri Rogozin persona non grata.

„Ce-s cu jocurile astea? Eu am așteptat că vor veni cei de la guvernare cu argumente clare referitor la mai multe subiecte. Subiectul cu Rogozin a fost al cincilea din categoria diverse. Faptul că nu au avut curajul să vină astăzi la ședință, confirmă suspiciunile noastre că decizia a fost una politică, care nu are argumente legale și că scopul deciziei a fost de înrăutățire a relațiilor bilaterale cu Federația Rusă. Nu exclud că a fost decizie dictată de partenerii de peste ocean ai PD”, a declarat Dodon.

 „Cu sau fără prezența lor, Consiliul Suprem de Securitate se va convoca în ședință”, a mai adăugat Dodon, sugerînd că va aproba o nouă componență a acestei structuri.

"Preîntîmpin dacă PD și guvernul dorește să boicoteze ședințele CSS, eu voi fi obligat să modific componența astfel ca să avem cvorum și posibilitatea de lua decizii fără ei. Formarea componenței și regulamentului activității CSS se aprobă prin decretul președintelui".

"În zilele următoare noi vom convoca următoarea ședință a CSS și vedem dacă nu doresc să vină atunci vom discuta fără ei", a menționat Dodon. Potrivit lui, pe agenda ședinței de astăzi mai figura subiectul vînzării ilegale a armamentului de către fostului ministrul Anatol Șalaru, activitatea serviciilor secrete străine în Moldova.

Astăzi, Andrian Candu a anunțat că reprezentanții guvernării nu vor participa la ședința CSS, întrucît pe ordinea de zi au fost incluse subiecte provocatoare, cum ar fi declararea lui Rogozin persona non grata.

 

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Comentarii Adăugați un comentariu9 comentari

Serj 2 sep. 17:09

Плаха такими телодвижениями своих щенков троллит Додона, а у последнего не хватает мозгов и воли для того чтобы бороться с ними на нужном уровне. Пусть и Додон бойкотирует все возможное, чем не решение проблемы?

между прочим 31 aug. 14:16

Не смелости им не хватило.господин Додон,а хватило здравомыслия не поддаться на ваши провокации.

Nicolae 30 aug. 19:42

Cine e acest Candu si ce drept are el sa hotarasca din numele a tot norodul ? Declaratiile lui le sustin cel mult 5% din populatia Moldovei si aceia sint de cei cu tigara in dinti si piva in mina ! Mai in scurt din p.....a ra facuti, ca si cei de la guvernare ! Mai in scurt< v-a veni vremea, cind nu ve-i mai sta in jiltul tau Candule si atunci tot una v-a fi scos Rogozin din lista neagra asa, ca nu te ratoi, ca astai pe vecie cum si tu nu esti vesnic !

Татьяна 30 aug. 11:46

г-н Додон, Вы как Президент Р.Молдова не должны ввязываться в эти дрязги, а больше уделять внимание гражданам Р.Молдова как они живут, и принимать решения ни тогда когда Парламент уже утверждает законы, и выходить с людьми на протесты. Как Вы можете призывать людей выходить на протесты, вы должны договариваться с правящей партией, больше присутствовать на парламенте когда решаются важные вопросы для страны и его народа, проще всего вывести народ на протесты, а совместно с Парламентом решить и принять важные вопросы для того же народа почему вы игнорируете. Вы глава Государства и создается такое впечатление, что вы не лучше того Тимофти.

toma 29 aug. 15:43
Deleted
Realist 29 aug. 14:21
Deleted
Stefan Uritu 29 aug. 13:51

Cel mai probabil ca acest teatru se joaca pentru a crea impresia ca cei doi oligarhi nu se inteleg intre ei si asta se face pentru a inlatura suspiciunile ca Dodon si Plahotniuc colaboreaza la divizarea rolurilor in capturarea Puterilor in Stat. Nu este normal boicotarea sedintei CSS dar nici implicarea si acestor institutii al statului si a strcuturilor internationale sau a altor state in solutionarea unor chestiuni interne ale celor doua formatiuni politice.

Ivan 29 aug. 13:43

Ce fel de probleme de securitate a țării poate hotărî Candu fără de nănășelu sau Filip,în Consiliul de securitate trebue să activeze oameni care au cît-decît idei ce inseamnă securitatea statului.

Oleg 29 aug. 13:40

Dodon sa nu uite ca se oaca el cu focul, poporul nu mai suporta asa joc din partea sa, mai ales ca ne face sa tacem cind rusi ne numesc tigani.

Mai multe

Adăugaţi Comentarii

captcha

tu ești reporter

Fiți coautorul nostru! Dacă aveți o știre interesantă împărtășiți-ne-o și nouă!


captcha

Întrebarea zilei Toate

load