Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Complexului hidroenergetic Nistrean în atenția premierului

29 aug. 2017,, 09:41   Economie
2367 0

Promovarea negocierilor cu Ucraina pe marginea funcționării Complexului Hidroenergetic Nistrean este o prioritate pentru Guvernul Moldovei.

Acest lucru a fost menționat în cadrul unei ședințe prezidate de Prim-ministrul Pavel Filip în Guvern cu autoritățile responsabile pentru examinarea mersului negocierilor cu partea ucraineană privind funcționarea și dezvoltarea Complexului Hidroenergetic Nistrean, a restricțiilor existente și a măsurilor care urmează să fie adoptate pentru a avansa în această direcție, relatează NOI.md.

Potrivit Serviciului de presă al Cabinetului de miniștri, în cadrul întrevederii a fost analizată actuala etapă a discuțiilor pe cele patru segmente de bază ale negocierilor: demarcarea frontierei de stat între Moldova și Ucraina, reglementarea relațiilor de proprietate și recunoașterea reciprocă a drepturilor de proprietate, aspectele privind exploatarea energetică a Complexului Hidroenergetic Nistrean și impactul acestuia asupra mediului.

În acest context, Prim-ministrul a îndemnat grupurile de lucru să vină cu o poziție comună, o organizare eficientă, inițiativă și formulare clară a cerințelor înaintate față de partea ucraineană.

Ședințele comune ale grupurilor de lucru din Moldova și Ucraina responsabile pentru negocieri urmează să aibă loc în septembrie-octombrie curent.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?