Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Scrisoare adresată lui Filip: „Nu îngrădiți accesul la informație”

28 aug. 2017,, 18:40   Politică
2836 2

Centrul de Politici și Reforme cere Guvernului să actualizeze datele din Registrul de stat al unităţilor de drept privind întreprinderile înregistrate în Republica Moldova, notează Noi.md.

Solicitarea se conține într-o scrisoare adresată premierului Pavel Filip. Potrivit ONG-ului, de mai bine de două luni, datele din acest registru nu au fost actualizate. „Considerăm această întîrziere drept una nejustificată și o calificăm drept o tentativă de tatonare a terenului pentru a închide accesul la această informație, pe care o considerăm una de interes public”, se arată în scrisoarea adresată lui Filip.

Centrul de Politici și Reforme a ținut să-i amintească premierului că Republica Moldova s-a obligat să respecte principiile datelor guvernamentale deschise, iar partenerii de dezvoltare au oferit susținere financiară generoasă pentru a asigura transparența procesului decizional și accesul la informație.

Potrivit ONG-ului, în ultima perioadă se atestă mai multe tentative din partea instituțiilor publice de a îngrădi accesul la informație, lucru condamnabil.

”Acest comportament divulgă o viziune incompatibilă cu o politică a statului ce țintește eliminarea corupției, Or, transparența este cel mai ieftin și eficient mod de a descuraja și preveni corupția, iar obscuritatea și barierele din calea accesului la informație sînt condiții ce favorizează practicile corupte și conflictele de interese”, afirmă reprezentanții CPR. Instituția a transmis copii ale scrisorii adresate lui Filip - Băncii Mondiale și Băncii Europene pentru Reconstrucție și Dezvoltare.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?