X 
Transnistria stiri: 1422
Eurovision stiri: 505
Preşedintele stiri: 3993

Interpreții care vor culmina în PMAN de Ziua Limbii

28 aug. 2017,, 15:09   Capitala
3905 0

Pe 31 august, cînd tradițional Primăria Chișinău organizează Sărbătoarea „Limba Noastră” vor avea loc mai multe evenimente culturale.

Programul va începe cu depuneri de flori pe Aleea Clasicilor, după care va urma un spectacol-omagiu limbii noastre cu poezie, dar și un concert în Piața Marii Adunări Naționale, transmite IPN.

Lucia Culev, șefa Direcției cultură, a comunicat că încă pe data de 26 august, cu prilejul acestei sărbători, a fost organizat concursul „Dictare pentru Fiecare”, la care au fost în jur de opt sute de participanți. Rezultatele vor fi anunțate pe 31 august, la ora 12.00, în cadrul unui eveniment pe Aleea Clasicilor. Preliminar se cunoaște că notele sînt mai bune decît în anii trecuți.

Potrivit Luciei Culev, anul acesta autoritățile au decis să pună în valoare artiștii, scriitorii, compozitorii și tinerii care reprezintă cu demnitate Republica Moldova în toată lumea. Joi, 31 august, la ora 10.30 va avea loc o dezbatere publică despre limba vorbită astăzi în Republica Moldova. La ora 11.00 va fi lansată cartea „Limba de hîrtie”, de Tamara Cărăuș. La ora 12.30 va avea loc dezvelirea plăcii memoriale „Leonida Lari” pe blocul din strada Nicolae Iorga, unde a locuit poeta.

Seara, în Piața Marii Adunări Naționale va avea loc un spectacol susținut de o orchestră simfonică cu cei mai buni instrumentiști din marile orchestre din țară și care va fi dirijată de Dumitru Cîrciumaru. Printre soliști se numără Mariana Bulicanu, Vasile Iovu, Tanea Cergă etc. De asemenea, este planificat un recital al Alex Calancea Band, împreună cu soliștii Natalia Barbu, Guz, Viola etc., dar și un recital al Orchestrei municipale a fraților Advahov. Spectacolul va fi încheiat de către trupa Alternosfera.

Concertul va începe la ora 17.30 și se va încheia între orele 23.00-23.30.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?