X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4000

UPDATE: Două persoane din conducerea unei companii imobiliare, reținute

28 aug. 2017,, 13:02   Societate
3874 2

UPDATE (13:00) - Două persoane din conducerea Pro-Imobil au fost reţinute de procurorii PCCOCS.

(10:29) - Procurorii efectuează percheziţii la sediile companiei "Pro-Imobil", într-un dosar penal pentru evaziune fiscală în proporţii deosebit de mari.

Administraţia companiei imobiliare este suspectată că ar fi prejudiciat bugetul de stat cu peste cinci milioane de lei.

Percheziţiile au loc la sediile agentului economic, la domiciliile factorilor de decizie și în automobilele acestora.

Potrivit procurorilor, factorii de decizie ai SRL "Pro Imobil Grup" au organizat şi folosesc o schemă de gestionare a activităţii întreprinderii prin intermediul mai multor persoane, avînd ca scop activitatea frauduloasă, în scopul prestării serviciilor de comercializare a bunurilor imobile, cu încasarea mijlacelor băneşti în numerar. respectivele operaţiuni nefiind reflectate în evidenţa contabilă a întreprinderii, astfel fiind diminuată baza impozabilă a întreprinderii.


Ancheta a demonstrat că la întreprindere activează neoficial circa 80 agenţi de vînzări, salariul mediu nedeclarat constituind circa 2.700 euro lunar per persoană.

S-a mai constatat că încasările pentru serviciile prestate sînt efectuate în valută străină, fără a fi contabilizate.

O parte din tranzacţiile cu bunurile imobile sînt înregistrate pe numele agenţilor de vînzări sau pe numele altor persoane care activează la indicaţia şi în interesul factorilor de decizie din cadrul SRL "Pro Imobil Grup", iar ulterior sînt înstrăinate, fiind obţinute venituri nedeclarate.

În perioada 2015-2017, prin neincluderea în documentele contabile şi financiare a datelor privind veniturile şi cheltuielile reale, SRL "Pro Imobil Grup" nu a achitat impozite la bugetul de stat în sumă de peste aproximativ 5 milioane lei.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?