X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Dodon cere garanții de securitate

28 aug. 2017,, 09:11   Politică
5271 7

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon ar putea veni cu o cerere către UE, OSCE și Rusia prin care să solicite garanții de securitate pentru țara noastră, notează NOI.md citînd o alocațiune a președintelui de pa facebook.

“În ultima perioada situația din Republica Moldova este pe larg discutată în diferite cercuri, de parcă s-a întrezări noi provocări și pericole. Totodată crește în intensitate și tensiunea geopolitică în cazul rivalității dintre est și vest. Toate aceste circumstanțe mă împing să vin cu o adresare către Uniunea Europeană, președintele Federației Ruse și reprezentanții OSCE cu rugămintea de a contribui la fortificarea stabilității și securității Republicii Moldova, și în mod nemijocit cu o atenție sporită asupra problemei transnistrene”, a scris Igor Dodon în postarea sa.


”Avînd în vedere amenințările la adresa păcii, care sînt tot mai vizibile în ultima vreme, consider că misiunea mea cea mai importantă acum e să descurajez orice tentativă de provocare a unui nou conflict armat pe Nistru. Asigurarea păcii, a neutralității și păstrarea statalității constituie prima mea preocupare, astfel încît următoarele aniversări ale Independenței să ne găsească mai consolidați și integri teritorial, nu dezbinați și dezintegrați definitiv”, a mai scris președintele în postarea sa.

Potrivit lui Dodon, acum cînd țara, clasa politică și societatea sînt dezbinate de două curente geopolitice antagoniste, iar arena internațională e tulburată de conflicte și dușmănie, există o singură soluție înțeleaptă în politica internă ”– să ne concentrăm pe dezvoltarea Moldovei, astfel încît țara să fie prioritatea noastră, nu un proiect geopolitic sau altul”.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?